onsdag 4. april 2007

Over The Hedge (2006)

Ny animasjonsfilm fra skaperne av Shrek!
Vaskebjørnen RJ (stemmen til Bruce Willis) havner i en aldri så liten gjelds-klemme, da han blir ferska i å stjele hele vinterlageret av mat til en bjørn ved navn Vincent (Nick Nolte's stemme). I all hurlumheiet blir all maten knust på motorveien, og RJ får en uke på seg til å skaffe ALT tilbake igjen. Hvis ikke vil han angre.... sterkt! Fortvilet setter han avgårde mot en skog som ligger i utkanten av en helt fersk menneskeby. Her møter han en gruppe med dyr, ledet av den forsiktige skilpadda Verne (Garry Shandling). Disse dyrene prøver å finne en løsning på hvordan de skal skaffe seg mat, siden det har dukket opp en mystisk innretning over vinteren. En høøøøy laaaaaaaaang vegg, som hindrer dem i å gå der de alltid har gått for å finne mat. Så dukker RJ opp, og får nyss i deres problem. Han ser en gyllen mulighet til å skaffe seg litt hjelp, og utnytter dem til fulle. Men møtet med menneskene er ikke helt problemfritt...

Dette er en fornøyelig animasjonsfilm. Den har masse god humor, og en haug absurde scener, som gjorde at jeg lo ofte mens jeg så den.
Dessverre er det litt for mange klisjeer, i forbindelse med moral og sånn stæsj som gjør at man sitter og tenker til tider "Hmm... har vi ikke sett det her før??" i denne filmen, og dette trekker ned litt, men ikke mye. Filmen er underholdende til tusen! Animasjonene er fantastiske, og skuespillerne som er stemmene gjør glimrende arbeid i å levere replikkene som er ganske godt skrevet.
Fornøyelig!

8/10











"Woooow!! Visste ikke at striptease var SÅ gøy!!"

Ingen kommentarer: