onsdag 4. april 2007

The Boondock Saints (1999)

I begynnelsen av filmen møter vi de to brødrene Connor (Sean Patrick Flannery) og Murphy (Norman Reedus) idet de er på vei opp altergangen under en gudstjeneste for å kysse sin frelsers føtter. Samme kveld slapper de av med et par halvlitere på den lokale puben med noen kompiser. Så kommer den russiske mafiaen inn og skal ta over baren og ber alle dra til hel****. Neste morgen ankommer FBI-agent Paul Smecker (Willem Dafoe) et åsted hvor de samme russiske gangsterne er ofrene.
Under etterforskningen kommer han på sporet av brødrene og finner ut at de visstnok dreper "på oppdrag fra Gud", men dreper kun kriminelle (mafiamedlemmer, folk i pornoindustrien, o.l). Smecker havner i et aldri så lite dilemma da han opplever at brødrene blir ganske populære blant innbyggerne i byen, og får navnet "The Saints": Skal han arrestere dem for mord, eller støtte dem, med tanke på at de faktisk rydder unna en god del av "ondskapen" som er å finne i verden...?

Denne filmen er en aldri så liten "perle". Jeg digger den villt og hemningsløst! Storyen er helt fantastisk, regien glimrende, filmingen er bra, og skuespillerne gjør en glimrende jobb. Det eneste problemet er at jeg blir litt "små-sliten" av all ytringen av ordet FUCK til tider... Enkelte av karakterene har virkelig ikke noe særlig til utvidet vokabular de fleste scenene de er representert. Men bortsett fra det er filmen ren nytelse! Et ellers livlig manus, med fengende og til tider morsomme replikker.
Super underholdning, som samtidig leverer god handling! Sånt liker vi! :)

9/10












"Steike!! Det er jaggu den feiteste, støggeste kakerlakken jeg har sett!! Sikker på at'n er dau nå??"

2 kommentarer:

Anonym sa...

en av mine all time favorites ;)

Thomas D.J sa...

Hehe, det skjønner jeg godt!
Knall film dette her. Har lenge vært spekulert i en oppfølger også. Skal bli spennende å se ;)