onsdag 4. april 2007

High Fidelity (2000)

Rob Gordon (John Cusack) har nettopp blitt forlatt av kjæresten Laura (danske Iben Hjejle), som dermed har blitt nok et nummer i den sørgelige lista over eks-kjærester.
I platesjappa si begynner han å tenke over hva det er som gjør at det går så på ræ*a hver gang. Hvorfor klarer han aldri å holde på et forhold? Er det alle platene og musikken, eller er det rett og slett fordi han er en dovenpels? Desperat begynner han å lete etter årsaken, blant annet ved å ringe tidligere eks-kjærester for å høre hvorfor de gjorde det slutt for så mange år siden...!
Kameratene i platebutikken, Barry (Jack Black) og Dick (Todd Louiso) er ikke akkurat så veldig til hjelp heller, da kjærlighet - i deres verden - staves med fem bokstaver: v-i-n-y-l.

Dette er en ganske fornøyelig film. Kall det gjerne en "kjærlighetsfilm for gutter" da den tar for seg det å slå opp sett fra den mannlige siden. Filmen er basert på bestselgeren skrevet av Nick Hornby, som også ga oss den fornøyelige historien "About a Boy" (Gutter er Gutter). John Cusack passer glimrende i rollen som den miserable Rob Gordon, Jack Black som den eksentriske besserwizzeren Barry, og Iben Hjejle som Laura er gode i rollene sine. Fornøyelige gjesteroller også av bl.a Tim Robbins, Lili Taylor og Catherine Zeta-Jones. Regien av Stephen Frears gir oss et godt innblikk i Rob's verden etter bruddet, samt forholdet til vennegjengen i platebutikken.
Eneste problemet er at den er litt langdryg enkelte plasser.
Ellers en riktig så fornøyelig film som får deg til å trekke på smilebåndet ganske ofte.

8/10












Det var stor ekstase da det sist helg ble avholdt stirre-NM på Sotra...

Ingen kommentarer: